250γρ. ρύζι για ριζότο(ΛΑΪΣ)
3 1/2 κούπες νερό(βραστό)
2 κ.σ. βιτάμ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κολοκυθάκι
2 φρ.κρεμμυδάκια
1 καρότο
Ζεσταίνουμε το βιτάμ με το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε μέσα τα λαχανικά τα οποία έχουμε ψιλοκόψει.Προσθέτουμε το ρύζι και το σωτάρουμε ελάχιστα όσο για να λαδώσει.Ρίχνουμε 1 κούπα νερό χαμηλώνοντας τη φωτιά μας και μόλις σωθεί το νερό ρίχνουμε την επόμενη κούπα και ου το καθεξής.Μόλις κοντεύει να πιει και το τελευταίο νερό σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι για να φουσκώσει το ρύζι.
3 1/2 κούπες νερό(βραστό)
2 κ.σ. βιτάμ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κολοκυθάκι
2 φρ.κρεμμυδάκια
1 καρότο
Ζεσταίνουμε το βιτάμ με το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε μέσα τα λαχανικά τα οποία έχουμε ψιλοκόψει.Προσθέτουμε το ρύζι και το σωτάρουμε ελάχιστα όσο για να λαδώσει.Ρίχνουμε 1 κούπα νερό χαμηλώνοντας τη φωτιά μας και μόλις σωθεί το νερό ρίχνουμε την επόμενη κούπα και ου το καθεξής.Μόλις κοντεύει να πιει και το τελευταίο νερό σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι για να φουσκώσει το ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου