ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
Τον βασιλικό τον χρησιμοποιούμε σε σάλτσες.Το εκχύλισμα βασιλικού καταπραΰνει τα νεύρα και βοηθάει στη πέψη.
ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
Το δενδρολίβανο το χρησιμοποιούμε σε ψητά και τηγανητά (χοιρινό,αρνί και ταιριάζει πολύ με το σολωμό).Βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης και τονώνει τη λειτουργία του ήπατος.
ΔΥΟΣΜΟΣ
Το χρησιμοποιούμε στα γεμιστά πιπέρια,στα γεμιστά κολοκυθάκια,στους κεφτέδες,στη μαγειρίτσα και σε άλλα φαγητά.Βοηθάει στις αϋπνίες,στις ημικρανίες και είναι καλό αντισηπτικό.
ΔΑΦΝΗ
Τη δάφνη τη χρησιμοποιούμε στη φακή,στο κοκκινιστό στις πατάτες γιαχνί και σε άλλα φαγητά.Βοηθάει στα φουσκώματα,ανοίγει την όρεξη και έχει αντισηπτική δράση.
ΘΥΜΑΡΙ
Το θυμάρι το χρησιμοποιούμε πολύ στα ψητά.Αντισηπτικό και τονωτικό βότανο που καταπολεμά τη γρίπη.Καλό είναι αυτοί που είναι υπερτασικοί να το αποφεύγουν καθώς ανεβάζει την αρτηριακή πίεση.
ΡΙΓΑΝΗ
Τη ρίγανη τη χρησιμοποιούμε σχεδόν σε όλα τα ελληνικά φαγητά.Τα βουνά μας είναι γεμάτα.Βοηθάει στη πέψη και καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα.
ΣΕΛΗΝΟ
Το χρησιμοποιούμε σε σούπες και ψαρικά.Βασικό στις δίαιτες.
Κάνει καλό στο συκώτι.
ΜΕΝΤΑ
Αρωματίζουμε κυρίως γλυκά.Καταπολεμά το συνάχι και τη γρίπη και είναι χωνευτική.
ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ(ΔΕΝΔΡΥΣΑΚΙ)
Την χρησιμοποιούμε σε γλυκά του κουταλιού(όπως το κυδώνι και το σταφύλι).Επίσης και στα λουκούμια.Ανακουφίζει τον πονοκέφαλο και μειώνει τη χοληστερίνη.
ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ
Η μαντζουράνα χρησιμοποιείται στις αϋπνίες,άγχος,κοιλόπονο,
στομαχόπονο και πονοκέφαλο.
ΑΝΗΘΟΣ
Τον χρησιμοποιούμε σε κρέατα και ψάρια.Είναι τονωτικός και διουρητικός.
ΜΑΡΑΘΟΣ
Αρωματίζουμε κρέατα και ψαρικά.Έχει τονωτική και αντισηπτική δράση.
Τον βασιλικό τον χρησιμοποιούμε σε σάλτσες.Το εκχύλισμα βασιλικού καταπραΰνει τα νεύρα και βοηθάει στη πέψη.
ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
Το δενδρολίβανο το χρησιμοποιούμε σε ψητά και τηγανητά (χοιρινό,αρνί και ταιριάζει πολύ με το σολωμό).Βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης και τονώνει τη λειτουργία του ήπατος.
ΔΥΟΣΜΟΣ
Το χρησιμοποιούμε στα γεμιστά πιπέρια,στα γεμιστά κολοκυθάκια,στους κεφτέδες,στη μαγειρίτσα και σε άλλα φαγητά.Βοηθάει στις αϋπνίες,στις ημικρανίες και είναι καλό αντισηπτικό.
ΔΑΦΝΗ
Τη δάφνη τη χρησιμοποιούμε στη φακή,στο κοκκινιστό στις πατάτες γιαχνί και σε άλλα φαγητά.Βοηθάει στα φουσκώματα,ανοίγει την όρεξη και έχει αντισηπτική δράση.
ΘΥΜΑΡΙ
Το θυμάρι το χρησιμοποιούμε πολύ στα ψητά.Αντισηπτικό και τονωτικό βότανο που καταπολεμά τη γρίπη.Καλό είναι αυτοί που είναι υπερτασικοί να το αποφεύγουν καθώς ανεβάζει την αρτηριακή πίεση.
ΡΙΓΑΝΗ
Τη ρίγανη τη χρησιμοποιούμε σχεδόν σε όλα τα ελληνικά φαγητά.Τα βουνά μας είναι γεμάτα.Βοηθάει στη πέψη και καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα.
ΣΕΛΗΝΟ
Το χρησιμοποιούμε σε σούπες και ψαρικά.Βασικό στις δίαιτες.
Κάνει καλό στο συκώτι.
ΜΕΝΤΑ
Αρωματίζουμε κυρίως γλυκά.Καταπολεμά το συνάχι και τη γρίπη και είναι χωνευτική.
ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ(ΔΕΝΔΡΥΣΑΚΙ)
Την χρησιμοποιούμε σε γλυκά του κουταλιού(όπως το κυδώνι και το σταφύλι).Επίσης και στα λουκούμια.Ανακουφίζει τον πονοκέφαλο και μειώνει τη χοληστερίνη.
ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ
Η μαντζουράνα χρησιμοποιείται στις αϋπνίες,άγχος,κοιλόπονο,
στομαχόπονο και πονοκέφαλο.
ΑΝΗΘΟΣ
Τον χρησιμοποιούμε σε κρέατα και ψάρια.Είναι τονωτικός και διουρητικός.
ΜΑΡΑΘΟΣ
Αρωματίζουμε κρέατα και ψαρικά.Έχει τονωτική και αντισηπτική δράση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου