English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΤΟΥΡΤΑ GANACHE ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ



ΤΟΥΡΤΑ GANACHE  ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ


αγαπημένη και πεντανόστιμη
Για το παντεσπάνι:
190γρ. ζάχαρη
130γρ. αλεύρι
4 αυγά
10γρ. κακάο
1/2 κ.γ. μπέικιν

Για το σιρόπι:

100γρ. ζάχαρη
100γρ. νερό
80γρ. μαύρο ρούμι

Για την Ganache:

1/2 κιλό κουβερτούρα
1/2 κιλό κρέμα γάλακτος
50γρ. μέλι

    Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 24εκ. και ψήνουμε στους 170Cγια 20 λεπτά.
   Βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά και μόλις κρυώσει ρίχνουμε μέσα το ρούμι.
   Για τη ganache:
   Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί το μέλι ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.Αφήνουμε την ganache να πήξει και όχι να σφίξει.Κόβουμε το παντεσπάνι σε δύο τεμάχια και το βρέχουμε με το σιρόπι.Βάζουμε μια στρώσει ganache καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι βρέχουμε και σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια με την υπόλοιπη ganache.
  Αν αγαπάτε τη σοκολάτα θα ξετρελαθείτε.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου