English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΡΙΖΟΤΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

300 γρ. ρύζι arborio ή καρολίνα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα λευκό κρασί
800 γρ. ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
αλάτι,πιπέρι
ελαιόλαδο 
1 κ.γ. μαργαρίνη
1/2 κούπα κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα 

  Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και  σωτάρουμε το κρεμμυδάκι .Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει διάφανο από το λάδωμα.
  Στη συνέχεια ρίχνουμε το κολοκυθάκι,ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.Αφήνουμε να απορροφηθεί το κρασί, ρίχνουμε τον άνηθο και σιγά σιγά το ζεστό νερό. Το νερό το ρίχνουμε σταδιακά ,περιμένουμε να απορροφηθεί και ξαναρίχνουμε.Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15'.
  Σβήνουμε τη φωτιά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το κεφαλοτύρι και σερβίρουμε αμέσως για να κόψει ο βρασμός. 
  Συνοδεύουμε με λευκό κρασί .
  Καλή επιτυχία !!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου