English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΤΟΥΡΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

ΤΟΥΡΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ


500γρ. κρέμα γάλακτος
5 κ.σ. άχνη
4 κ.σ. κακάο
1 κομπόστα ροδάκινο
300γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
Για το παντεσπάνι:
190γρ. ζάχαρη
130γρ. αλεύρι
4 αυγά
10γρ. κακάο
1/2 κ.γ. μπέικιν


      Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 24εκ. και ψήνουμε στους 170Cγια 20 λεπτά.
      Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και το κακάο να φουσκώσει και να σφίξει.Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι.
      Όταν κρυώσει το παντεσπάνι το χωρίζουμε σε τρία κομμάτια και το σιροπιάζουμε με το χυμό της κομπόστας.Στήνουμε: παντεσπάνι σαντυγί φουντούκια,βρέχουμε το δεύτερο παντεσπάνι και βάζουμε σαντυγί φουντούκια και επαναλαμβάνουμε για μια τελευταία φορά.Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε το ροδάκινο της κομπόστας στο ντεκόρ.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου