English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΙΜΑΜ





5-6 μελιτζάνες
5-6 κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι,πιπέρι
ρίγανη,μοσχοκάρυδο
1 κούπα φρέσκια ντομάτα
1 κ.γ. πάστα τομάτας
ελαιόλαδο
1 κούπα νερό
1/2 ματσάκι μαϊντανό(ψιλοκομμένο)


     Πλένουμε και σκουπίζουμε πολύ καλά τις μελιτζάνες.Τις σχίζουμε κατά μήκος στην μια πλευρά.Αν οι μελιτζάνες είναι φλάσκες τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε τις μελιτζάνες.Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί βάζοντας από πάνω τη σχισμένη πλευρά και ανοίγοντας τες,έτσι ώστε να γίνουν σα βαρκάκια.
     Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα τσιγαρίζουμε στο ίδιο λάδι που ροδίσαμε τις μελιτζάνες.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και δίνουμε μια βράση για 5 λεπτά.
     Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια και ψήνουμε στους 180C για 45-50 λεπτά.Αν θέλουμε
τηγανίζουμε και λίγες πατάτες κυδονάτες και τις προσθέτουμε στο ταψί.Επίσης συμπληρώνουμε νερό στο σκεύος για να μην στεγνώσουν.
    Αν δε θέλουμε πολύ λαδερές τις μελιτζάνες όταν τις τηγανίσουμε τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 

2 σχόλια:

Protected by Copyscape Web Copyright Protection Software