ΤΕΛΕΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγό
1 1/2 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα κακάο
1 1/2 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα ζεστό νερό
Για το γλάσο σοκολάτας:
200γρ. κουβερτούρα
40 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. μέλι
1 κούπα άχνη ζάχαρη
200γρ. κρέμα γάλακτος
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.Τελευταίο βάζουμε το ζεστό νερό.Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 22εκ. και στο πάτο βάζουμε και λαδόκολλα.Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε στους 180C για περίπου 1 ώρα.Δοκιμάζουμε στο κέντρο τρυπώντας με μια οδοντογλυφίδα.Αν βγει στεγνή το κέικ είναι έτοιμο.Αν βγει νωπή το κέικ θέλει ακόμα.Μπορούμε επίσης και να το ψήσουμε σε μακρόστενο κλασσικό pyrex.
Αφού ψηθεί το κέικ το βάζουμε σε μια πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσει.Ετοιμάζουμε το γλάσο.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς.Μόλις λιώσουν ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε.Αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει λίγο.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντυγί μαζί την άχνη.Τέλος προσθέτουμε το μείγμα κουβερτούρας και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το κέικ στα δύο αφού έχει κρυώσει και απλώνουμε στη βάση γλάσο.Σκεπάζουμε και καλύπτουμε με το υπόλοιπο γλάσο.
όσο ψήνουμε ετοιμάζουμε το γλάσο!!!!
χωρίζουμε το κέικ στα 2 και γεμίζουμε!!!
mmmm miami... teleia !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήείναι εύκολο ,τρώγετε αμέσως,είναι soft και το
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλεια που λέω νομίζω ότι είναι λίγο τελικά