ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΡΙΜΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
150γρ. κουβερτούρα
150γρ. βούτυρο
6 αυγά
250γρ. ζάχαρη
100γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
4 κ.γ. κακάο
ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
άχνη για το πασπάλισμα
Αλέθουμε τα αμύγδαλα όσο πιο καλά μπορούμε.Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο.Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και ρίχνουμε μέσα το κακάο,το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού,το μείγμα κουβερτούρας και τέλος το τριμμένο αμύγδαλο.Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι διαμέτρου 23εκ..Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-45 λεπτά.Στα 40 λεπτά τρυπάμε το κέικ με οδοντογλυφίδα.Όταν ξεφορμάρουμε πασπαλίζουμε με άχνη.
150γρ. κουβερτούρα
150γρ. βούτυρο
6 αυγά
250γρ. ζάχαρη
100γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
4 κ.γ. κακάο
ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
άχνη για το πασπάλισμα
Αλέθουμε τα αμύγδαλα όσο πιο καλά μπορούμε.Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο.Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και ρίχνουμε μέσα το κακάο,το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού,το μείγμα κουβερτούρας και τέλος το τριμμένο αμύγδαλο.Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι διαμέτρου 23εκ..Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-45 λεπτά.Στα 40 λεπτά τρυπάμε το κέικ με οδοντογλυφίδα.Όταν ξεφορμάρουμε πασπαλίζουμε με άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου