English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΜΠΕΣΑΜΕΛ

ΜΠΕΣΑΜΕΛ


6 .κ.σ βούτυρο
6 κ.σ. αλεύρι
1/2 λίτρο γάλα
αλάτι,πιπέρι
μοσχοκάρυδο(προαιρετικά)


     Ξανθαίνουμε το αλεύρι σε καυτό βούτυρο,χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα ανακατεύοντας δυνατά.Μόλις δέσει η σάλτσα την τραβάμε από τη φωτιά ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και τα αυγά ένα-ένα χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.Αν θέλουμε την μπεσαμέλ πιο αραιή προσθέτουμε γάλα μέχρι να πάρει την μορφή που θέλουμε.Αν η μπεσαμέλ μας σβολιάσει δεν την πετάμε ,αλλά την περνάμε από σήτα ή την χτυπάμε στο μπλέντερ(ή την χτυπάμε μέσα στην κατσαρόλα με multi χειρός).


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου