English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ


1/2 κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι (τριμμένο)
1/2 κούπα άσπρο ρύζι*
αλάτι, πιπέρι
1 κύβο βοδινό (προαιρετικά)
2 κ.σ. βούτυρο
ελαιόλαδο
λίγο αλεύρι
αυγολέμονο


      Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και 2 κ.σ ρύζι.Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει.Ξαφρίζουμε το νερό ,προσθέτουμε το βούτυρο ,το λάδι και τον κύβο.Βράζουμε για 20-30 λεπτά προσέχουμε να μην σπάσουν τα γιουβαρλάκια (να μην ανοίξουν από το βράσιμο).Συμπληρώνουμε το ρύζι και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.Σβήνουμε και κάνουμε το αυγολέμονο.Αν μας αρέσει μπορούμε να βάλουμε και καρότο μέσα στη σούπα μας.
   *Μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε ρύζι ανάλογα πως μας αρέσουν οι σούπες.
Για το αυγολέμονο βλέπε εδώ:http://spitikesgeuseis.blogspot.com/search/label/%CE%91%CE%A5%CE%93%CE%9F%CE%9B%CE%95%CE%9C%CE%9F%CE%9D%CE%9F






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου