Φθινόπωρο και πεθύμησα να φάω μήλο.Αγόρασα λοιπόν χθες κόκκινα μήλα και μόλις ήρθα στο σπίτι σκέφτηκα να κάνω και αυτή τη συνταγή,που αρέσει σε όλους μας.
3-4 μήλα
2 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα σπορέλαιο ή βιτάμ
1/2 γάλα
1 βανίλια
1 1/2 κ.γ. μπέικιν
ζάχαρη για το πασπάλισμα
κανέλλα για το πασπάλισμα
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.Προσθέτουμε το αλεύρι,το σπορέλαιο,το γάλα,τη βανίλια και το μπέικιν, και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα.Αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες και τα στρώνουμε πάνω από το μείγμα μας.Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40' στους 180C.
3-4 μήλα
2 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα σπορέλαιο ή βιτάμ
1/2 γάλα
1 βανίλια
1 1/2 κ.γ. μπέικιν
ζάχαρη για το πασπάλισμα
κανέλλα για το πασπάλισμα
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.Προσθέτουμε το αλεύρι,το σπορέλαιο,το γάλα,τη βανίλια και το μπέικιν, και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα.Αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες και τα στρώνουμε πάνω από το μείγμα μας.Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40' στους 180C.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου