600γρ.χυμό ρόδι
500γρ.ζάχαρη
Καθαρίζουμε τα ρόδια και πατάμε τις χάντρες τους για να πάρουμε το χυμό τους.Περνάμε τον χυμό από σήτα και τον μετράμε.Βάζουμε τον χυμό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά.Αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Το σιρόπι είναι γλυκόξινο για αυτό αν θέλουμε προσθέτουμε και άλλη ζάχαρη και το δοκιμάζουμε στην αρχή της βράσης.
Ιδανικό για κρέπες ,τηγανίτες,παγωτό ακόμα και πάνω στο ψωμί σαν μαρμελάδα!!!
Για την αποστείρωση βάζων δες εδώ:
http://spitikesgeuseis.blogspot.com/2011/05/blog-post_07.html
500γρ.ζάχαρη
Καθαρίζουμε τα ρόδια και πατάμε τις χάντρες τους για να πάρουμε το χυμό τους.Περνάμε τον χυμό από σήτα και τον μετράμε.Βάζουμε τον χυμό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά.Αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Το σιρόπι είναι γλυκόξινο για αυτό αν θέλουμε προσθέτουμε και άλλη ζάχαρη και το δοκιμάζουμε στην αρχή της βράσης.
Ιδανικό για κρέπες ,τηγανίτες,παγωτό ακόμα και πάνω στο ψωμί σαν μαρμελάδα!!!
Για την αποστείρωση βάζων δες εδώ:
http://spitikesgeuseis.blogspot.com/2011/05/blog-post_07.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου