English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕΡΣΙΝΑΣ


1 λάχανο για φαγητό
2 κ.σ. βούτυρο

Για τη γέμιση :
350γρ. κιμά χοιρινό
350γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 φλ. του καφέ ρύζι γλασέ
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
άνηθο
δυόσμο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για την μπεσαμέλ :
2 αυγά
χυμός από 3 λεμόνια
4 κ.σ. αλεύρι
1 ποτήρι νερό
ζωμός από τους λαχανοντολμάδες

  Ζεματάμε το λάχανο και βγάζουμε τα φύλλα του.Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τα υλικά για τη γέμιση και έπειτα γεμίζουμε και τυλίγουμε τα φύλλα από το λάχανο.Στρώνουμε τους ντολμάδες σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν.Προσθέτουμε το βούτυρο.Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου μια ώρα.Αφού βράσουν τραβάμε το ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα.Χτυπάμε το αυγολέμονο και το προσθέτουμε στο ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς.Διαλύουμε σε ένα ποτήρι νερό το αλεύρι και αφού το σουρώσουμε για να διαλυθεί καλά το ρίχνουμε στο αυγολέμονο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες με την μπεσαμέλ .

Καλή επιτυχία !!!

  Ευχαριστώ την Ιωάννα που μου έδωσε την ωραία συνταγή της μαμάς της !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Protected by Copyscape Web Copyright Protection Software