1 κιλό κυδώνια
(χωρίς τα φλούδια)
800 γρ.ζάχαρη
500γρ.νερό
χυμό λεμονιού
1-2 κλαδάκια αρμπαρόριζα
Καθαρίζουμε τα κυδώνια (τα φλούδια και τα κουκούτσια αν θέλουμε τα κάνουμε πελτέ) και τα περνάμε από τον ειδικό ρεντέ ή τα κόβουμε όπως τις τηγανητές πατάτες.Τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε μέσα τα κυδώνια(αφού τα στραγγίσουμε) και την αρμπαρόριζα.Βράζουμε για 30-40 λεπτά σε σιγανή φωτιά.Ρίχνουμε το χυμό από μισό λεμόνι και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.Φυλάσσομαι σε αποστειρωμένα βάζα.
Για αποστείρωση βάζων δες εδώ:
http://spitikesgeuseis.blogspot.com/2011/05/blog-post_07.html
(χωρίς τα φλούδια)
800 γρ.ζάχαρη
500γρ.νερό
χυμό λεμονιού
1-2 κλαδάκια αρμπαρόριζα
Καθαρίζουμε τα κυδώνια (τα φλούδια και τα κουκούτσια αν θέλουμε τα κάνουμε πελτέ) και τα περνάμε από τον ειδικό ρεντέ ή τα κόβουμε όπως τις τηγανητές πατάτες.Τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε μέσα τα κυδώνια(αφού τα στραγγίσουμε) και την αρμπαρόριζα.Βράζουμε για 30-40 λεπτά σε σιγανή φωτιά.Ρίχνουμε το χυμό από μισό λεμόνι και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.Φυλάσσομαι σε αποστειρωμένα βάζα.
Για αποστείρωση βάζων δες εδώ:
http://spitikesgeuseis.blogspot.com/2011/05/blog-post_07.html
Είναι ακριβώς η συνταγή που πρέπει για ένα πετυχημένο γλυκό!Έτσι το κάνω κι εγώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔήμητρα Τζαβέλλα
και την έχω από την γιαγιά μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή