English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΔΙΠΛΕΣ της ΦΩΦΩΣ


 Χρόνος προετοιμασίας περίπου 1 1/2 ώρα κ χρόνος ψησίματος άλλο τόσο
Περίπου 80 τυλιχτές ή 120 μακρόστενες.


ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά
ξύσμα πορτοκαλού απο 2 πορτοκάλια
αλευρι που φουσκώνει μόνο του 
(περίπου 1 1/2 φαρίνα)

Για το σιρόπι
3 κούπες μέλι
1 1/2 κούοπα νερό
2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια κανέλα
ηλιελαιο για το τηγάνισμα
(περιπου 2 λίτρα)


Εκτελεση
Χτυπήστε ελαφρά τ αυγά σ ένα μπωλ. Ρίξτε το ξύσμα κ όσο αλεύρι χρειαστεί ζυμώνοντας ώσπου να επιτύχετε μια ζύμη πολύ σφιχτή. Χωρίστε τη ζύμη σε 8 μέρη κ πλάστε 8 μπαλάκια. Σκεπάστε τα με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε τα να σταθούν για μία ώρα. Ανοίξτε με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε φύλλο όσο πιο λεπτο μπορείτε.Αλευρώνετε την επιφάνεια συχνα γιατί θέλει πολύ αλεύρι.Αν έχετε μηχανή για λαζάνια περάστε το απο την θέση 2,θα γλυτώσετε πολύ χρόνο. Κόψτε τα φύλλα σε λωρίδες (περίπου 3 εκ.πλάτος κ 25-30 μήκος).
Πριν το τηγάνισμα μην ξεχάσετε να τις χαράξετε μ ένα μαχαίρι στη μέση.Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάλτε μπόλικο λάδι σε μετρια θερμοκρασία γιατί οι δίπλες αρπάζουν εύκολα (περίπου στο 6-7).
Μπορείτε ή να την τηγανίστε απλά χωρίς σχέδιο (μακρόστενες),ή να τις περάστε στα δόντια ενός  πηρουνιού  την μία άκρη κ να την τυλίξετε γύρω απ το πηρούνι κ κρατώντας την άλλη άκρη να την βάλετε στο καυτό λάδι τυλιγοντας σιγά σιγά οσο την βυθίζετα  στο λάδι.Πρέπει να έχουν ροδίσει κ να μην είναι μαλακές. Οταν τις βγάζετε να τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί.
Βραστε σε βαθύ κατσαρόλα το μέλι με το νερο   κι αφού το ξαφρίσετε βάλτε μέσα τις δίπλες για 3 λεπτά περίπου,όσο να τραβήξουν το μέλι αλλά χωρίς να μαλακώσουν κ να σπάνε.
Όταν τις βγάζετε στην πιατέλα τις πασπαλίζετε με κανέλα κ αμύγδαλα.
Ευχαριστώ την Φωφώ για την ωραία συνταγή της!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Protected by Copyscape Web Copyright Protection Software