English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕ ΤΣΙΓΑΡΙΔΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ της ΔΗΜΗΤΡΑΣ


Για την φασολάδα θα χρειαστείτε:

500 γρ φασόλια (μεσαία),
     μουσκεμένα 12 ώρες
1 μεγάλο καρότο κομμένο
   σε μικρά κυβάκια
1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά
   κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 κλωνάρι σέλινο  
  (κορμό και φύλλα ψιλοκομμένα)
σκόρδο όσο θέλετε
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
λάδι
αλάτι-πιπέρι

Για τις τσιγαρίδες
(Είναι έθιμο να κάνουμε τις τσιγαρίδες το πρωί της Κυριακής των Χριστουγέννων, αφού έχουμε πάει στην εκκλησία)
Θα χρειαστείτε 5-6 κομμάτια χοιρινού με λίπος, από τα πλευρά του ζώου (λάπα), ο κρεοπώλης ξέρει!

Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιείτε χύτρα θα τελειώσετε σε 30'

Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα (να μην καλυφθεί ο πάτος) και βάζουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές να μαραθούν. Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος τα φασόλια.
Αφού τελειώσει ο βρασμός, προσθέτουμε τις τσιγαρίδες για να αφήσουν το λίπος τους και την νοστιμιά τους! Αν δούμε ότι χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ωμό λάδι. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και τέλος!



Τις τσιγαρίδες τις κάνουμε ως εξής:

Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε τα κομμάτια του χοιρινού, χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, και τα γυρίζουμε μέχρι το κρέας να είναι έτοιμο. Δεν είναι απαραίτητο να βγουν όλα τα κομμάτια μαλακά και τρυφερά, γιατί μετά θα τα τεμαχίσετε για να τα προσθέσετε στην φασολάδα!

Είναι φανταστικό, για μία κρύα μέρα, για μεσημεριανό φαγητό με κόκκινο κρασί! 

Ευχαριστώ τη Δήμητρα για την ωραία συνταγή της!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Protected by Copyscape Web Copyright Protection Software