English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ της ΔΗΜΗΤΡΑΣ από την ΠΟΛΗ


Τα τσουρέκια θέλουν υπομονή και ώρες, αν δεν τα έχετε αυτά, μην τα αρχίσετε!
Επίσης ένα μυστικό, όλα τα υλικά να είναι χλιαρά και ζεστά!

Υλικά για 3 μέτρια τσουρέκια(ή δύο μεγάλα)
700 γρ. αλεύρι
170 γρ. βούτυρο γάλακτος (λιωμένο)
4 αυγά (χτυπημένα όλα μαζί, κρόκο και ασπράδια)
90 γρ. ζάχαρη
170 γρ. γάλα (χλιαρό)
35 γρ. μαγιά μπύρας
10 γρ. μαχλέπι (κοπανισμένο καλά)
μια πρέζα αλάτι (ότι πιάστε με τα τρία δάχτυλα) 
1 αυγό για το τέλος
Σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά σε μικρή λεκάνη με ζεστό νεράκι, λίγο αλεύρι, μέχρι να γίνει ένας πυκνός χυλός. Σκεπάζουμε με κουβέρτα, και αφήνουμε για 1 βράδυ ή για 7 ώρες να φουσκώσει.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι (μην βαρεθείτε να το κοσκινίσετε έχει σημασία), ανοίγουμε μια τρυπούλα και βάζουμε το μίγμα της μαγιάς.Ρίχνουμε, αλάτι, το βούτυρο, ζάχαρη, μαχλέπι, τα χτυπημένα αυγά, το γάλα χλιαρό.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ζυμώνουμε πολύ καλά, περίπου 15-20 λεπτά! και μόλις ενωθούν όμορφα,συνεχίζουμε ΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΣ τη ζύμη, έχει σημασία, για να μας βγει μαστιχωτό και αφράτο το τσουρέκι! 
Σκεπάζουμε ξανά και αφήνουμε για 3-4 ώρες.
Πλάθουμε την ζύμη για 5 λεπτά και τα κάνουμε κοτσίδες.
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, σκεπάζουμε πάλι για 1/2 ώρα και μετά τα αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 50-60 λεπτά!Οι βαθμοί ψησίματος των τσουρεκιών είναι 180 βαθμοί χωρίς προθέρμανση, όχι στον αέρα!
Ουφ! Τελειώσατε! Έχει μοσχομυρίσει και το σπίτι!
Καλοφάγωτα!

YΓ. Αν σας αρέσει προσθέστε και ξύσμα 1 πορτοκαλιού 

Με εκτίμηση, ευχές για καλή Ανάσταση,
Δήμητρα Τζαβέλλα



Ευχαριστώ τη Δήμητρα για την ωραία συνταγή της !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Protected by Copyscape Web Copyright Protection Software