English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΤΗΣ ΜΙΡΑΝΤΑΣ

3 φλ. τσαγιού αλεύρι
1 κ.σ. μπέικιν
2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο
1 φλ. καφέ κονιάκ
1 κρόκο αυγού
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 και 1/2 φλ. τσαγιού μαρμελάδα
1 πρέζα αλάτι
   Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το αλάτι.Ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά τα ζυμώνουμε και χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.Τη μισή ζύμη στρώνουμε σε ένα ταψί Ν26 ή Ν30 που έχουμε πρώτα βουτυρώσει.Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης από το υπόλοιπο που κρατήσαμε,πλάθουμε σε κορδόνι και ντύνουμε τα τοιχώματα του ταψιού μας.Ρίχνουμε την μαρμελάδα και από πάνω βάζουμε κορδόνια ζύμης σταυρωτά.Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40' περίπου.
 Σημείωση : με το ασπράδι του αυγού που έμεινε αλοίφουμε τα κορδόνια ζύμης.

 Καλή επιτυχία !!!

 Ευχαριστώ την Ιωάννα που μου έδωσε την ωραία συνταγή της πεθεράς της !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Protected by Copyscape Web Copyright Protection Software