English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΕΜΟΝΙ "Η ΠΙΚΡΟΥΛΑ" της ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Η μαρμελάδα λεμόνι είναι μια πικρή μαρμελάδα, πολύ ενδιαφέρουσα στο στόμα!

Υλικά:
2 κιλά λεμόνια
2 1/2 κιλά ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού, νερό

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα λεμόνια και με τον ψιλό τρίφτη ξύνουμε την φλούδα.
Κόβουμε στη μέση και στίβουμε τα λεμόνια.
Την ψίχα την βάζουμε στο multi να πολτοποιηθεί καλά.
Βάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε 1 ώρα να κάτσουν μαζί, να ενωθούν.
Μετά βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το νερό και κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι, συνέχεια μέχρι να πήξει.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η μαρμελάδα κατά την διάρκεια, πετάει φούσκες και μπορεί να σας κάψει, προσέξτε να μην βιαστείτε και να έχετε τη φωτιά μέτρια προς χαμηλή!
Αφήνουμε να κρυώσει, τέλος σερβίρουμε!
Μόλις έβαλα να φάω με παγωτό ντουντουρμά! Τέλειος συνδυασμός!
Καλή επιτυχία!

Με εκτίμηση,
Δήμητρα Τζαβέλλα


Ευχαριστώ τη Δήμητρα για την ωραία συνταγή !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου