English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΤΥΡΑΜΙΣΟΥ

ΤΥΡΑΜΙΣΟΥ

1/2 κιλό mascarpone
200γρ. άχνη
3 ασπράδια (χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα)
3 κρόκους
500γρ. σαβαγιάρ
2 κ.σ. νες-καφέ
500γρ. γάλα
1φλ.του καφέ κονιάκ
κακάο για το πασπάλισμα


    Με ένα σύρμα χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και αφού ενωθούν προσθέτουμε και το mascarpone.Ρίχνουμε στο σκεύος μας και τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα το νες και το κονιάκ.Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο μείγμα του καφέ και τα στρώνουμε σε ένα pyrex.Από πάνω απλώνουμε την κρέμα και επαναλαμβάνουμε το ίδιο για άλλη μια φορά.Τελειώνουμε πασπαλίζοντας με κακάο.
   Αν δε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα αυγά επειδή δε ψήνονται αντικαθιστούμε με 200γρ.χτυπημένη κρέμα γάλακτος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου