ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΔΕΡΑ
1 ποτήρι κόκκινο κρασί*
3 κ.σ. λάδι
2 κ.γ. βούτυρο
1 κύβο βοδινού
1/2 κούπα ζεστό νερό
1 μικρό κρεμμύδι
1 κ.γ. γεμάτη αλεύρι
αλάτι,πιπέρι
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο λάδι και στο βούτυρο.Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τον κύβο και το ζεστό νερό.Βράζουμε για 3 λεπτά και δένουμε τη σάλτσα με το αλεύρι(που το έχουμε διαλύσει σε λίγο ζωμό).Δεν ξεχνάμε το αλατοπίπερο. Αν η σάλτσα δε δέσει συμπληρώνουμε 1/2 κ.γ. αλεύρι ακόμα.Ταιριάζει με
φιλέτα μοσχαρίσια.
*Μαδέρα ή μαυροδάφνη.
1 ποτήρι κόκκινο κρασί*
3 κ.σ. λάδι
2 κ.γ. βούτυρο
1 κύβο βοδινού
1/2 κούπα ζεστό νερό
1 μικρό κρεμμύδι
1 κ.γ. γεμάτη αλεύρι
αλάτι,πιπέρι
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο λάδι και στο βούτυρο.Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τον κύβο και το ζεστό νερό.Βράζουμε για 3 λεπτά και δένουμε τη σάλτσα με το αλεύρι(που το έχουμε διαλύσει σε λίγο ζωμό).Δεν ξεχνάμε το αλατοπίπερο. Αν η σάλτσα δε δέσει συμπληρώνουμε 1/2 κ.γ. αλεύρι ακόμα.Ταιριάζει με
φιλέτα μοσχαρίσια.
*Μαδέρα ή μαυροδάφνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου