English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΖΥΜΗ ΣΑΒΑΡΕΝ(ΓΙΑ ΜΠΑΜΠΑ)

ΖΥΜΗ ΣΑΒΑΡΕΝ(ΓΙΑ ΜΠΑΜΠΑ)


2 κούπες αλεύρι
3 αυγά
1/3 κούπα γάλα(χλιαρό)
1/3 κούπα βούτυρο(λιωμένο)
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ. αλάτι
1 ζάχαρη
Για το σιρόπι:
1 1/2 κούπα νερό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
κονιάκ
2-3 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο ή φράουλα




      Βάζουμε στο μίξερ το γάλα,τη ζάχαρη,τη μαγιά,τα αυγά και τα χτυπάμε για 5 λεπτά.Προσθέτουμε το αλεύρι,το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι.Όταν ενωθούν τα υλικά σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να διπλασιάσει τον όγκο της.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε
μια στρόγγυλη φόρμα του κέικ και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη.Αφήνουμε για μισή ώρα ακόμα σε ζεστό περιβάλλον.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για μισή ώρα.Ξεφορμάρουμε αμέσως και αφού κρυώσει λίγο τρυπάμε το κάτω μέρος σε πολλά σημεία με οδοντογλυφίδα.
     Βράζουμε το σιρόπι σε ένα τηγάνι.Αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε τον μπαμπά μέσα στο τηγάνι και αρχίζουμε να τον βρέχουμε με το σιρόπι στο οποίο έχουμε ρίξει μέσα και λίγο κονιάκ.Τον στολίζουμε σε μια πιατέλα και τον αλείφουμε με μαρμελάδα βερίκοκο ή φράουλα.(Την μαρμελάδα την διαλύουμε σε λίγο ζεστό νερό). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Protected by Copyscape Web Copyright Protection Software