English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

1 πακέτο κριθαράκι
1 κιλό μοσχάρι ελιά ή σπάλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
μοσχοκάρυδο
κανέλα
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. ντοματοπελτές
ελαιόλαδο
1 κύβο βοδινό προαιρετικά

      Ροδίζουμε το κρέας καλά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.Σκεπάζουμε το κρέας με νερό και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι που θα το βάλουμε στο τέλος.Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.Αδειάζουμε το φαγητό μας σε ένα pyrex και ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι.Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να είναι 2 δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι.Ψήνουμε για μισή ώρα ακόμη.
    Μπορούμε να το ψήσουμε και σε ατομικά πήλινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου