ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
1 κιλό ελιά ή σπάλα
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο
3 κολοκυθάκια
3 μελιτζάνες
4 πατάτες
1 κόκκινη πιπεριά (σε ροδέλες)
1 πράσινη πιπεριά (σε ροδέλες)
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 κ.σ. τοματοπελτέ
1/2 ποτήρι ζεστό νερό
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
ελαιόλαδο
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Αφού διαλύσουμε τον πελτέ στο ζεστό νερό βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα κολοκυθάκια,τις μελιτζάνες και τις πατάτες) στη γάστρα.Ψήνουμε για 1ώρα στους 180C. Κόβουμε τα λαχανικά μας σε κομμάτια και τα περνάμε για λίγο από το τηγάνι.Όταν περάσει η μια ώρα ψησίματος ανοίγουμε τη γάστρα και προσθέτουμε και τα λαχανικά.Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμα.
1 κιλό ελιά ή σπάλα
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο
3 κολοκυθάκια
3 μελιτζάνες
4 πατάτες
1 κόκκινη πιπεριά (σε ροδέλες)
1 πράσινη πιπεριά (σε ροδέλες)
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 κ.σ. τοματοπελτέ
1/2 ποτήρι ζεστό νερό
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
ελαιόλαδο
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Αφού διαλύσουμε τον πελτέ στο ζεστό νερό βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα κολοκυθάκια,τις μελιτζάνες και τις πατάτες) στη γάστρα.Ψήνουμε για 1ώρα στους 180C. Κόβουμε τα λαχανικά μας σε κομμάτια και τα περνάμε για λίγο από το τηγάνι.Όταν περάσει η μια ώρα ψησίματος ανοίγουμε τη γάστρα και προσθέτουμε και τα λαχανικά.Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου