ΠΑΓΩΤΟ ΦΡΑΟΥΛΑ
1 μόρφατ παγωμένο
2 βανίλιες
1 1/2 κούπα άχνη
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 κούπες ώριμες φράουλες
2 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
Πλένουμε τις φράουλες και τις ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με λίγο από το εβαπορέ.Στο μίξερ χτυπάμε το μόρφατ με την άχνη,τις βανίλιες και το υπόλοιπο γάλα.Όταν γίνει η κρέμα αφράτη μετά από 5-7 λεπτά ρίχνουμε μέσα το μείγμα της φράουλας και το κονιάκ και το χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ανοξείδωτο σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη.Μετά από 1 ώρα το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει.Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε 4-5 φορές για να μη πιάσει πάγο το παγωτό και για να είναι απαλό στην υφή του.
1 μόρφατ παγωμένο
2 βανίλιες
1 1/2 κούπα άχνη
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 κούπες ώριμες φράουλες
2 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
Πλένουμε τις φράουλες και τις ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με λίγο από το εβαπορέ.Στο μίξερ χτυπάμε το μόρφατ με την άχνη,τις βανίλιες και το υπόλοιπο γάλα.Όταν γίνει η κρέμα αφράτη μετά από 5-7 λεπτά ρίχνουμε μέσα το μείγμα της φράουλας και το κονιάκ και το χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ανοξείδωτο σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη.Μετά από 1 ώρα το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει.Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε 4-5 φορές για να μη πιάσει πάγο το παγωτό και για να είναι απαλό στην υφή του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου