750γρ γάλα
2-3 αυγά
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κούπες αλεύρι
(για όλες τις χρήσεις)
Χτυπάμε με το σύρμα ή το μίξερ τα αυγά(εγώ χρησιμοποιώ 2 αυγά).Ρίχνουμε το αλάτι και το γάλα.Τέλος προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.Πρέπει να γίνει ένας χυλός όχι πολύ αρύς.Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βουτυρώνουμε.Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε χυλό και ρίχνουμε στο τηγάνι κουνώντας το κυκλικά για να πάει παντού το μείγμα.Ψήνουμε από τη μια μεριά και μετά με μια σπάτουλα γυρνάμε από την άλλη.
Αν ο χυλός βγει σφιχτός αραιώνουμε με λίγο νερό.
Επίσης μπορούμε να διατηρήσουμε το χυλό στο ψυγείο για 1-2 μέρες.Πριν τον χρησιμοποιήσουμε τον αφήνουμε για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Με τη δόση αυτή βγαίνουν 19-20 κρέπες.
2-3 αυγά
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κούπες αλεύρι
(για όλες τις χρήσεις)
Χτυπάμε με το σύρμα ή το μίξερ τα αυγά(εγώ χρησιμοποιώ 2 αυγά).Ρίχνουμε το αλάτι και το γάλα.Τέλος προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.Πρέπει να γίνει ένας χυλός όχι πολύ αρύς.Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βουτυρώνουμε.Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε χυλό και ρίχνουμε στο τηγάνι κουνώντας το κυκλικά για να πάει παντού το μείγμα.Ψήνουμε από τη μια μεριά και μετά με μια σπάτουλα γυρνάμε από την άλλη.
Αν ο χυλός βγει σφιχτός αραιώνουμε με λίγο νερό.
Επίσης μπορούμε να διατηρήσουμε το χυλό στο ψυγείο για 1-2 μέρες.Πριν τον χρησιμοποιήσουμε τον αφήνουμε για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Με τη δόση αυτή βγαίνουν 19-20 κρέπες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου