English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΡΥΖΟΓΑΛΟ

1 1/2 λίτρο γάλα
150 γρ. ρύζι γλασέ
80 γρ. ζάχαρη
φλούδες λεμονιού
κανέλλα


   Βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με τις φλούδες λεμονιού.Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το γάλα τραβάμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τις φλούδες.Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά,χαμηλώνουμε και ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ρύζι.Ανακατεύουμε συνεχώς για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να βράσει το ρύζι.
   Αδειάζουμε σε 5-6 μπολάκια ανάλογα με το μέγεθος.
   Με τα γραμμάρια ζάχαρης που δίνω το ρυζόγαλο δεν είναι πολύ γλυκό.Μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κ.σ. ζάχαρης και να το κάνουμε όσο γλυκό μας αρέσει.
  Αντί για λεμόνι μπορούμε να βάλουμε πορτοκάλι ή και βανίλια.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου