English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

1 κιλό χοιρινό με ή χωρίς κόκκαλο
1 κιλό καθαρισμένα πράσα
   κομμένα σε ροδέλες 3 εκ.
1 ρίζα σέλινο με τη πατάτα του
   καθαρισμένα και κομμένα
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
1 αυγό
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. αλεύρι
   
   Βάζουμε το κρέας να βράσει περίπου για 1 ώρα.Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το κομμάτι του χοιρινού που έχουμε αγοράσει το ψαρονέφρι π.χ. θέλει μόνο 30 λεπτά.
   Αφού βράσει το κρέας σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρέας μαζί με τα πράσα.Σκεπάζουμε με το ζωμό που βράσαμε το κρέας,προσθέτουμε το σέλινο και τη πατάτα του,αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
  Σε ένα σκεύος χτυπάμε με σύρμα ή δύο πηρούνια το αυγό με το χυμό λεμονιού.Ρίχνουμε σταδιακά  ζωμό από το φαγητό μας, 3-4 κουτάλες σούπας, ανακατεύοντας συνεχώς.Διαλύουμε καλά το αλεύρι σε λίγο ζωμό και το προσθέτουμε ανακατεύοντας στο αυγολέμονο.Αδειάζουμε στη κατσαρόλα μας και την κουνάμε κυκλικά για να πάει παντού.Το αλεύρι βοηθάει στο να κάνουμε μια ελαφριά κρέμα αν δε μας αρέσει μπορούμε να το παραλείψουμε.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου