ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή σπάλα)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο
1 σφηνάκι κονιάκ
αλάτι,πιπέρι
λίγο θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
2 σφηνάκια κόκκινο κρασί
1 μικρό κουτί μανιτάρια
1 κ.σ. βούτυρο
1/2 φλ. ζεστό νερό
2 κ.σ. τοματοπελτέ
μαϊντανό
1/2 φλ. ελαιόλαδο
Βάζουμε το κρέας στη γάστρα αφού το έχουμε πλύνει.Διαλύουμε τον πελτέ στο ζεστό νερό.Προσθέτουμε όλα τα υλικά στη γάστρα εκτός από τα μανιτάρια και το βούτυρο.Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 180C.Ανοίγουμε τη γάστρα και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και το βούτυρο.Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα.Συνοδεύουμε με πιλάφι.
1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή σπάλα)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο
1 σφηνάκι κονιάκ
αλάτι,πιπέρι
λίγο θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
2 σφηνάκια κόκκινο κρασί
1 μικρό κουτί μανιτάρια
1 κ.σ. βούτυρο
1/2 φλ. ζεστό νερό
2 κ.σ. τοματοπελτέ
μαϊντανό
1/2 φλ. ελαιόλαδο
Βάζουμε το κρέας στη γάστρα αφού το έχουμε πλύνει.Διαλύουμε τον πελτέ στο ζεστό νερό.Προσθέτουμε όλα τα υλικά στη γάστρα εκτός από τα μανιτάρια και το βούτυρο.Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 180C.Ανοίγουμε τη γάστρα και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και το βούτυρο.Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα.Συνοδεύουμε με πιλάφι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου