23-25 τριαντάφυλλα
1 κιλό ζάχαρη
3,5 ποτήρια νερό
Τη μαρμελάδα αυτή την κάνει η πεθερά μου η Ζαχαρώ και την έκανε η μάνα της.Λοιπόν τα τριαντάφυλλα τα μαζεύει από αναρριχώμενη ροζ τριανταφυλλιά,όταν έχουν ανοίξει καλά.
Πέρνουμε τα τριαντάφυλλα και αφαιρούμε το πράσινο κοτσάνι.Τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα τρίβουμε με 2 κουταλιές από τη ζάχαρη να μαραθούν.Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη στη φωτιά.Μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε μέσα τα τριαντάφυλλα.Βράζουμε μέχρι να μείνει ελάχιστο το υγρό,περίπου 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου