English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΤΟΥΡΤΕΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ
Παντεσπάνι:
2 κ.σ. αλεύρι
1 κούπα κακάο
1 .κ.γ. μπέικιν
8 αυγά
1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
Γλάσο:
200γρ. κουβερτούρα
5 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. μέλι
Γέμιση:
500γρ. κρέμα γάλακτος

       Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη πολύ καλά για πάνω από 4 λεπτά.Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.Απλώνουμε πάνω σε βουτυρωμένη λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και ψήνουμε στους 175C
για 30'.
      Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντυγί (χωρίς να προσθέσουμε άχνη) και βάζουμε στο ψυγείο.
     Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και ρίχνουμε μέσα το γάλα και το μέλι και ανακατεύουμε  πολύ καλά.
    Όταν ψηθεί το παντεσπάνι το τυλίγουμε σε μια πετσέτα σε ρολό μέχρι να κρυώσει για να πάρει φόρμα.Αφού κρυώσει το ανοίγουμε προσεκτικά και απλώνουμε πρώτα το γλάσο και μετά τη σοκολάτα.Τυλίγουμε πάλι προσεκτικά και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το κόψουμε. 
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου