ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
(egg and lemon sauce for soups)
2 αυγά (εκτός ψυγείου)
χυμό λεμονιού
ζωμός κρέατος(ζεστός)
Το αυγολέμονο το κάνω με δύο τρόπους.
1ος τρόπος:
Ο ένας είναι λίγο τεμπέλικος γιατί χτυπάω με το μίξερ ή με το σύρμα τα αυγά και το χυμό λεμονιού και ρίχνω σιγά-σιγά το ζωμό για να μην κόψει το αυγό.
2ος τρόπος:
Ο άλλος τρόπος είναι πιο μερακλίδικος γιατί χτυπάω τα ασπράδια του αυγού σε μαρέγκα και μετά προσθέτω τον χυμό ,τους κρόκους και το ζωμό ανακατεύοντας προσεκτικά .Με το δεύτερο τρόπο το αυγολέμονο γίνεται πιο κρεμώδες.
2ος τρόπος:
(egg and lemon sauce for soups)
2 αυγά (εκτός ψυγείου)
χυμό λεμονιού
ζωμός κρέατος(ζεστός)
Το αυγολέμονο το κάνω με δύο τρόπους.
1ος τρόπος:
Ο ένας είναι λίγο τεμπέλικος γιατί χτυπάω με το μίξερ ή με το σύρμα τα αυγά και το χυμό λεμονιού και ρίχνω σιγά-σιγά το ζωμό για να μην κόψει το αυγό.
2ος τρόπος:
Ο άλλος τρόπος είναι πιο μερακλίδικος γιατί χτυπάω τα ασπράδια του αυγού σε μαρέγκα και μετά προσθέτω τον χυμό ,τους κρόκους και το ζωμό ανακατεύοντας προσεκτικά .Με το δεύτερο τρόπο το αυγολέμονο γίνεται πιο κρεμώδες.
2ος τρόπος:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου