English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ Ή ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ Ή ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

2 κούπες γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού ή
λεμονιού
1/4 κούπα αλεύρι
1/4 κούπα κορν-φλάουρ
2 αυγά 
λίγο αλάτι
2 κ.σ. μαργαρίνη

     Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό γάλα να βράσει μαζί με τη ζάχαρη το ξύσμα και τη βανίλια.Ανακατεύουμε το αλεύρι,το κορν-φλάουρ,το αλάτι,και τα αυγά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το υπόλοιπο γάλα με προσοχή να μη κάνει σβόλους.Μόλις το γάλα πάρει βράσει ρίχνουμε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε γρήγορα για να μη σβολιάσει.Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο δουλεύοντας μέχρι να λιώσει.
    Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε από πάνω με μεμβράνη που να ακουμπάει την κρέμα για να μη πιάσει πέτσα.Όταν είναι να τη χρησιμοποιήσουμε τη χτυπάμε για να γίνει λεία.  
     Η κρέμα ζαχαροπλαστικής μπαίνει σε πολλά γλυκά όπως τούρτες
μιλφέιγ,σου και άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Protected by Copyscape Web Copyright Protection Software