English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΑΦΡΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

ΑΦΡΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ


4-5 κούπες αλεύρι
1 1/2 κούπες χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. μαργαρίνη
1 κ.σ. μπέικιν


    Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι(τις 4 κούπες),το μπέικιν και το αλάτι.Ανοίγουμε ένα λακκάκι στη μέση και ρίχνουμε το νερό,το μέλι και τη μαγιά.Ανακατεύουμε τα υλικά σιγά-σιγά μέχρι να ενωθούν.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι αν γίνει μια ζύμη που να μην είναι πολύ σφιχτή.Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
    Σε μια επίπεδη επιφάνεια ρίχνουμε αλεύρι και αδειάζουμε τη ζύμη.Της δίνουμε σχήμα ορθογώνιο και την κόβουμε κατά μήκος σε 3 λωρίδες.Κάθε λωρίδα την κόβουμε σε 6 μικρότερα ορθογώνια.Το κάθε ορθογώνιο το χαράζουμε 2 φορές(δεν το κόβουμε).Λιώνουμε το βούτυρο.
    Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι στρώνουμε τα ζυμαράκια και τα βουτυρώνουμε και αυτά πολύ καλά από πάνω και γύρω-γύρω.Γεμίζουμε όλο το σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C στον αέρα για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Protected by Copyscape Web Copyright Protection Software