ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Υλικά για 2 άτομα
1 κιλό πατάτες
5-6 μεγάλα κολοκυθάκια
1 φλυτζάνι τυρί τριμμένο
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζεις τις πατάτες, τις κόβεις σε λεπτές ροδέλες και τις ρίχνεις σε νερό, για να μην μαυρίσουν.
Κόβεις και τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες
Σε μια κατσαρόλα βράζεις νερό και λίγο άλάτι. Βράζεις τις πατάτες για 3 λεπτά μέχρι να μαλακάσουν λίγο.
Τις βγάζεις και τις αφήνεις να στραγγίσουν σε σουρωτήρι.
Βράζεις και τα κολοκυθάκια για 1 λεπτό.
Πασπαλίζεις με τυρί ένα μικρό ταψάκι και στρώνεις μέσα τις μισές πατάτες. Τις περιχύνεις με λίγο βούτυρο και τις πασπαλίζεις με το 1/3 απο το τριμμένο τυρί.
Στρώνεις απο πάνω τις πατάτες τα κολοκυθάκια, τα περιχύνεις με λίγο βούτυρο και τα πασπαλίζεις με 1/3 απο το τριμμένο τυρί.
Στρώνεις πάνω απο τα κολοκυθάκια τις υπόλοιπες πατάτες και τις πασπαλίζεις με το υπόλοιπο τυρί. Αν χρειάζεται πρόσθεσε λίγο τυρί ακόμα , ώστε να καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνεια .
Ρίχνεις την κρέμα γάλακτος στο ταψάκι. Η επιφάνεια του φαγητού δεν πρέπει να καλύπτεται απο την κρέμα γάλακτος, ώστε να λιώσει ωραία το τυρί και να ροδοκοκκινίσει με το ψήσιμο
*****Πρόκειται για φαγητό που ξαναζεσταίνεται και γίνεται ωραίο συνοδευτικό για κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι ****
Φιλικά
Μαρία
5-6 μεγάλα κολοκυθάκια
1 φλυτζάνι τυρί τριμμένο
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζεις τις πατάτες, τις κόβεις σε λεπτές ροδέλες και τις ρίχνεις σε νερό, για να μην μαυρίσουν.
Κόβεις και τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες
Σε μια κατσαρόλα βράζεις νερό και λίγο άλάτι. Βράζεις τις πατάτες για 3 λεπτά μέχρι να μαλακάσουν λίγο.
Τις βγάζεις και τις αφήνεις να στραγγίσουν σε σουρωτήρι.
Βράζεις και τα κολοκυθάκια για 1 λεπτό.
Πασπαλίζεις με τυρί ένα μικρό ταψάκι και στρώνεις μέσα τις μισές πατάτες. Τις περιχύνεις με λίγο βούτυρο και τις πασπαλίζεις με το 1/3 απο το τριμμένο τυρί.
Στρώνεις απο πάνω τις πατάτες τα κολοκυθάκια, τα περιχύνεις με λίγο βούτυρο και τα πασπαλίζεις με 1/3 απο το τριμμένο τυρί.
Στρώνεις πάνω απο τα κολοκυθάκια τις υπόλοιπες πατάτες και τις πασπαλίζεις με το υπόλοιπο τυρί. Αν χρειάζεται πρόσθεσε λίγο τυρί ακόμα , ώστε να καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνεια .
Ρίχνεις την κρέμα γάλακτος στο ταψάκι. Η επιφάνεια του φαγητού δεν πρέπει να καλύπτεται απο την κρέμα γάλακτος, ώστε να λιώσει ωραία το τυρί και να ροδοκοκκινίσει με το ψήσιμο
*****Πρόκειται για φαγητό που ξαναζεσταίνεται και γίνεται ωραίο συνοδευτικό για κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι ****
Φιλικά
Μαρία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου