200γρ. κρέμα γάλακτος
200γρ. βιτάμ
200γρ. κουβερτούρα
300γρ. γεμιστά μπισκότα
(όποια γεύση μας αρέσει)
Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα το βιτάμ και τη κουβερτούρα.Αποσύρουμε από τη φωτιά.Παίρνουμε ένα μακρόστενο σκεύος και το ντύνουμε με μεμβράνη (θα μας βοηθήσει να ξεφορμάρουμε εύκολα).Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα μας,τόσο όσο να σκεπαστεί ο πάτος του σκεύους.Προσθέτουμε τα μπισκότα χοντροσπασμένα και σκεπάζουμε με τη υπόλοιπη σοκολάτα.Κουνάμε και χτυπάμε ελαφρά το σκεύος στον πάγκο μας για να πάει παντού το μείγμα.Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες και μετά ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.Μπορούμε να συνοδεύσουμε το γλυκό μας με σαντυγί ή με ξηρούς καρπούς.Επίσης μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα σοκολάτας και λίγο μαύρο ρούμι ή κονιάκ.
200γρ. βιτάμ
200γρ. κουβερτούρα
300γρ. γεμιστά μπισκότα
(όποια γεύση μας αρέσει)
Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα το βιτάμ και τη κουβερτούρα.Αποσύρουμε από τη φωτιά.Παίρνουμε ένα μακρόστενο σκεύος και το ντύνουμε με μεμβράνη (θα μας βοηθήσει να ξεφορμάρουμε εύκολα).Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα μας,τόσο όσο να σκεπαστεί ο πάτος του σκεύους.Προσθέτουμε τα μπισκότα χοντροσπασμένα και σκεπάζουμε με τη υπόλοιπη σοκολάτα.Κουνάμε και χτυπάμε ελαφρά το σκεύος στον πάγκο μας για να πάει παντού το μείγμα.Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες και μετά ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.Μπορούμε να συνοδεύσουμε το γλυκό μας με σαντυγί ή με ξηρούς καρπούς.Επίσης μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα σοκολάτας και λίγο μαύρο ρούμι ή κονιάκ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου