English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ Κ ΦΕΤΑ ΤΗΣ ΛΙΛΑΣ


Παίρνουμε δυο φρέσκα καλαμάρια, περίπου 1 kg  κ τα δύο, τα πλένουμε καλά, τα καθαρίζουμε κ αφαιρούμε τα ποδαράκια, τα οποία κρατάμε.Στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί καλά, να μην έχει καθόλου υγρά. Ζεματίζουμε 5ΟΟgr σπανάκι, το στραγγίζουμε καλά μέσα σε τρυπητό κ το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά, αν θέλουμε το αλατίζουμε κ όλας να τα αποβάλλει γρήγορα.Σε αντικολλητικό τηγάνι(γουοκ εγώ χρησιμοποιώ) βάζουμε λίγο λάδι, φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο κ ρίχνουμε το σπανάκι  κ το τσιγαρίζουμε.Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι κ μοσχοκάρυδο(το μοσχοκάρυδο το χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα όταν έχω να κάνω κάτι με λευκό τυρί, δένει απόλυτα). Παίρνουμε το μείγμα κ το μεταφέρουμε σε ένα μπωλ όπου έχουμε τριμμένη με το χέρι 400-500gr φέτα, (καποιοι βάζουν κ αυγό αλλά εγώ το αποφεύγω με θαλασσινό)τα ανακατεύουμε καλά κ στη συνέχεια γεμίζουμε τα καλαμάρια όσο πάρουν κ τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.Τα ρίχνουμε στο αντικολλητικό τηγάνι, μαζί με τα ποδαράκια με ελάχιστο λάδι, τα γυρίζουμε σε δυνατή φωτιά ελάχιστα, όχι πάνω απο 2-3 λεπτά(γιατί το καλαμάρι με το πολύ δυνατό ψήσιμο μετά το 3λεπτο σκληραίνει) κ μόλις αρπάξουν λίγο στο δέρμα τα σβήνουμε με λευκό κρασί(κ λίγη σόδα αν θέλουμε, αυθαιρετούμε!!).Βάζουμε το υπόλοιπο σπανάκι-μείγμα κ αφήνουμε να μαγειρευτεί ένα 5-λεπτο με κλειστό καπάκι, χαμηλώνοντας τη φωτιά κ προσθέτουμε απο πάνω λίγο mix θαλασσινών(μπαχαρικό). Σε προθερμασμένο φούρνο, τα βάζουμε όλα σε ένα pyrex  κ τα ψήνουμε άλλα 10-20 λεπτα στους 180 με 200 στη μεσαία σκάλα, πάνω κάτω, εξαρτάται πόσο παχύσαρκο είναι το καλαμάρι .Ανακατεύουμε μια φορά.Γίνεται πολύ μαλακό, νοστιμότατο,το σερβίρουμε με λεμονάκι στυμμένο απο πάνω κ το συνοδεύουμε με λευκό ασύρτικο,αθήρι ή τσίπουρο.



Ευχαριστώ τη Λίλα για την νοστιμότατη συνταγή της!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Protected by Copyscape Web Copyright Protection Software