1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κ.σ. κύμινο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 αυγά
3 μεγάλες φέτες ψωμί
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κ.σ. μουστάρδα
ελαιόλαδο για το τηγάνι
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα :
σάλτσα ντομάτας
500 γρ. ελιές πράσινες τσακιστές
2 φύλλα δάφνης
Μουσκεύουμε το ψωμί στο κρασί και το τρίβουμε.Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μαζί με το ψωμί και τα ζυμώνουμε.Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια βάζουμε τις ελιές να βράσουν και τις αποχύνουμε τρεις φορές για να ξεπικρίσουν.Σε μια κατσαρόλα βράζουμε την σάλτσα με τα δαφνόφυλλα μέχρι να μελώσει.Προσθέτουμε τις ελιές και τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 15΄.
Καλή επιτυχία !!!
Ευχαριστώ την Χρυσούλα που μου έδωσε την ωραία συνταγή της μαμάς της !!!
Mμμμμμμ!!!!Μας άνοιξες την όρεξη...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή