2 μεγάλα κυδώνια ή 500 γρ. καθαρισμένα
400 γρ. ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας
2 κλωνάρια αρμπαρόριζα
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
750ml βότκα
Πλένουμε πολύ καλά τα κυδώνια τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια(όχι από την φλούδα) και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.Σε ένα μεγάλο βάζο ρίχνουμε τα κομμάτια του κυδωνιού ,τη ζάχαρη ,τα ξύλα κανέλας ,την αρμπαρόριζα και τον κρόκο Κοζάνης.Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε φωτεινό μέρος για 40 μέρες κουνώντας το που και που.Όταν περάσουν οι μέρες το περνάμε από φίλτρο καφετέριας ή από ένα τούλι και το υγρό που θα πάρουμε το ενώνουμε με την βότκα.
Καλή επιτυχία !!!
400 γρ. ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας
2 κλωνάρια αρμπαρόριζα
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
750ml βότκα
Πλένουμε πολύ καλά τα κυδώνια τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια(όχι από την φλούδα) και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.Σε ένα μεγάλο βάζο ρίχνουμε τα κομμάτια του κυδωνιού ,τη ζάχαρη ,τα ξύλα κανέλας ,την αρμπαρόριζα και τον κρόκο Κοζάνης.Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε φωτεινό μέρος για 40 μέρες κουνώντας το που και που.Όταν περάσουν οι μέρες το περνάμε από φίλτρο καφετέριας ή από ένα τούλι και το υγρό που θα πάρουμε το ενώνουμε με την βότκα.
Καλή επιτυχία !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου