ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
1 κοτόπουλο
1 κόκκινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
5-6 φύλλα βασιλικό
αλάτι,πιπέρι
1/3 κούπα ελαιόλαδο
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη πιπεριά,το σκόρδο,το βασιλικό,το λάδι,το αλάτι και το πιπέρι.Βάζουμε τη κότα σε ένα ταψάκι και την αλείφουμε με τη πάστα που έχουμε κάνει.Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό,σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ανοίγουμε τρυπούλες με ένα μαχαίρι για να βγαίνει ο ατμός.ψήνουμε στους 180C για 2 ώρες περίπου.'Οταν ψηθεί η κότα το ταψάκι μας θα γεμίσει υγρό αν θέλουμε το δένουμε με 1-2 κ..σ. αλεύρι(αναλόγως τη ποσότητα του υγρού)συμπληρώνουμε αλάτι αν χρειάζεται και έχουμε μια νοστιμότατη σάλτσα.
1 κοτόπουλο
1 κόκκινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
5-6 φύλλα βασιλικό
αλάτι,πιπέρι
1/3 κούπα ελαιόλαδο
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη πιπεριά,το σκόρδο,το βασιλικό,το λάδι,το αλάτι και το πιπέρι.Βάζουμε τη κότα σε ένα ταψάκι και την αλείφουμε με τη πάστα που έχουμε κάνει.Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό,σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ανοίγουμε τρυπούλες με ένα μαχαίρι για να βγαίνει ο ατμός.ψήνουμε στους 180C για 2 ώρες περίπου.'Οταν ψηθεί η κότα το ταψάκι μας θα γεμίσει υγρό αν θέλουμε το δένουμε με 1-2 κ..σ. αλεύρι(αναλόγως τη ποσότητα του υγρού)συμπληρώνουμε αλάτι αν χρειάζεται και έχουμε μια νοστιμότατη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου