ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΦΕΤΑ
30 κολοκυθοανθοί
250 γρ. φέτα τριμμένη
δύοσμο,άνηθο
πιπέρι
Για το κουρκούτι:
1/2 κούπα αλεύρι
1 κουτάκι μπύρα
λίγο αλάτι
λάδι για το τηγάνι
Καθαρίζουμε και πλένουμε τους ανθούς.Αφαιρούμε το πράσινο κοτσανάκι και το στήμονα.Ανακατεύουμε τη φέτα με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το πιπέρι.Γεμίζουμε προσεκτικά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μπύρα να γίνουν χυλός(αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι ακόμα).Προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Ζεσταίνουμε το λάδι.Βουτάμε τους γεμιστούς ανθούς στο χυλό και τους τηγανίζουμε.
Τέλειος μεζές για ούζο.
30 κολοκυθοανθοί
250 γρ. φέτα τριμμένη
δύοσμο,άνηθο
πιπέρι
Για το κουρκούτι:
1/2 κούπα αλεύρι
1 κουτάκι μπύρα
λίγο αλάτι
λάδι για το τηγάνι
Καθαρίζουμε και πλένουμε τους ανθούς.Αφαιρούμε το πράσινο κοτσανάκι και το στήμονα.Ανακατεύουμε τη φέτα με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το πιπέρι.Γεμίζουμε προσεκτικά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μπύρα να γίνουν χυλός(αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι ακόμα).Προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Ζεσταίνουμε το λάδι.Βουτάμε τους γεμιστούς ανθούς στο χυλό και τους τηγανίζουμε.
Τέλειος μεζές για ούζο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου