ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ-ΜΠΑΜΙΕΣ-ΑΡΑΚΑΣ
Ο τρόπος προετοιμασίας είναι κοινός και για τα τρία λαχανικά.
Αφού πλένουμε και καθαρίσουμε τις άκρες τα βουτάμε σε βραστό νερό για 4-5 λεπτά.Μετά τα βουτάμε ή τα ξεπλένουμε για 2-3 λεπτά με κρύο νερό.Τα αφήνουμε να στραγγίσουν στο στραγγιστό ή τα απλώνουμε σε μια πετσέτα.Τέλος αφού κρυώσουν τα κλείνουμε σε σακουλάκια και τα καταψύχουμε.Μπορούμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη από 6 εώς 12 μήνες.
Να πούμε ότι μπορούμε να τα πλένουμε και να τα βάλουμε στην κατάψυξη χωρίς να τα ζεματίσουμε όμως όταν τα μαγειρέψουμε θα έχουν έντονη τη μυρωδιά τους.
Επίσης τα μαγειρεύουμε χωρίς να τα ξεπαγώσουμε.
Ο τρόπος προετοιμασίας είναι κοινός και για τα τρία λαχανικά.
Αφού πλένουμε και καθαρίσουμε τις άκρες τα βουτάμε σε βραστό νερό για 4-5 λεπτά.Μετά τα βουτάμε ή τα ξεπλένουμε για 2-3 λεπτά με κρύο νερό.Τα αφήνουμε να στραγγίσουν στο στραγγιστό ή τα απλώνουμε σε μια πετσέτα.Τέλος αφού κρυώσουν τα κλείνουμε σε σακουλάκια και τα καταψύχουμε.Μπορούμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη από 6 εώς 12 μήνες.
Να πούμε ότι μπορούμε να τα πλένουμε και να τα βάλουμε στην κατάψυξη χωρίς να τα ζεματίσουμε όμως όταν τα μαγειρέψουμε θα έχουν έντονη τη μυρωδιά τους.
Επίσης τα μαγειρεύουμε χωρίς να τα ξεπαγώσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου