English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ


1 φύλλο σφολιάτα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
2 συσκευασίες μικρές τυρί Φιλαδέλφεια
1 μεγάλο κουτί μανιτάρια κομμένα
 ή αντίστοιχη ποσότητα φρέσκα.
1/2 kg τυρί γκούντα τριμμένο
1 μικρή κρέμα γάλακτος




  Στρώνουμε σε ένα μακρόστενο πυρέξ την σφολιάτα έχοντας ελάχιστα λαδώσει το πυρέξ, προσέχοντας
τις άκρες της να εξέχουν από αυτό. Απλώνουμε το τυρί φιλαδέλφεια όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα
στην σφολιάτα, την οποία έχουμε τρυπήσει σε ορισμένα σημεία με το πηρούνι. Σωτάρουμε τα μανιτάρια
στο βούτυρο ώσπου να φύγουν τα υγρά τους και τα απλώνουμε πάνω από την φιλαδέλφεια. Ρίχνουμε
το τριμμένο τυρί γκούντα και μετά την κρέμα γάλακτος. Όταν τελειώσουμε το στρώσιμο, μαζεύουμε τις
άκρες γύρω γύρω στο πυρέξ και τις τρυπάμε με ένα πηρούνι ή μαχαίρι για να ψηθεί και να γίνει τραγανή
η σφολιάτα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει (γύρω στο
μισάωρο).


Καλή επιτυχία!!!!!
Ευχαριστώ την Ελένη και τη μαμά της, την Κική,για την ωραία συνταγή!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Protected by Copyscape Web Copyright Protection Software