500γρ. φρέσκο βούτυρο
κατά προτίμηση κατσικίσιο
4 1/2-5 κούπες αλεύρι σκληρό
2 κρόκοι αυγών
1/2 γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 φλ.καφέ κονιάκ
1 φλ. καφέ ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν
1 κούπα χοντροκομμένα άσπρα
αμύγδαλα ακαβούρντιστα
άχνη για το πασπάλισμα
Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά για 10 λεπτά περίπου στο μίξερ.Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε.Αλεύρι ρίχνουμε τις 4 1/2 κούπες και βλέπουμε τη ζύμη που πρέπει να είναι σα σφιχτή πλαστελίνη, αν χρειάζεται προσθέτουμε και το υπόλοιπο.Αφήνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλουμε και τους βάζουμε σε μια λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180C στη μεσαία σχάρα.Όταν βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά πασπαλίζουμε με άχνη.
κατά προτίμηση κατσικίσιο
4 1/2-5 κούπες αλεύρι σκληρό
2 κρόκοι αυγών
1/2 γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 φλ.καφέ κονιάκ
1 φλ. καφέ ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν
1 κούπα χοντροκομμένα άσπρα
αμύγδαλα ακαβούρντιστα
άχνη για το πασπάλισμα
Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά για 10 λεπτά περίπου στο μίξερ.Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε.Αλεύρι ρίχνουμε τις 4 1/2 κούπες και βλέπουμε τη ζύμη που πρέπει να είναι σα σφιχτή πλαστελίνη, αν χρειάζεται προσθέτουμε και το υπόλοιπο.Αφήνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλουμε και τους βάζουμε σε μια λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180C στη μεσαία σχάρα.Όταν βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά πασπαλίζουμε με άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου