έτοιμα σε 15'
2 φιλέτα χοιρινά (ψαρονέφρι)
2 κ.γ. βούτυρο
2 κ.σ. λάδι
1 κούπα ζωμός κρέατος*
1 σφηνάκι κονιάκ
200γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι.πιπέρι
Κόβουμε τα φιλετάκια σε ροδέλες και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.Όταν ροδίσουν καλά ρίχνουμε το βούτυρο,το λάδι και μόλις λιώσουν το κονιάκ το οποίο και ανάβουμε.Προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι και το ζωμό.Μόλις μειωθεί ο ζωμός στο μισό ρίχνουμε την κρέμα να πάρει μια βράση και σβήνουμε.
*Αν θέλουμε αντί για ζωμό μπορούμε να διαλύσουμε ένα κύβο βοδινό σε 1 κούπα ζεστό νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου