1 πακέτο πέννες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 2-3
φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4-5 φέτες μπέικον κομμένο σε καρέ
1 1/2 κούπα φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
800 γρ. γάλα
2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
2 κουταλιές βιτάμ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κούπα μακαρονοζωμό
ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι,πιπέρι
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 10-12 λεπτά και τα στραγγίζουμε κρατώντας μια κούπα μακαρονόζωμο.Δεν τα βράζουμε περισσότερο γιατί θα βράσουν και μέσα στη σάλτσα.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βιτάμ με το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το μπέικον για 2-3 λεπτά και τέλος το σπανάκι.Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να καβουρντιστεί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.Ρίχνουμε το γάλα σιγά-σιγά και ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλεύρι.Αλατίζουμε ελάχιστα.Τέλος βάζουμε το μακαρονόζωμο και τις πέννες ,και αφήνουμε να σιγοβράσουν 4-5 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα ,δηλαδή να γίνει μια ελαφριά μπεσαμέλ .Αν πήξει παραπάνω η σάλτσα μας αραιώνουμε με λίγο νερό ή γάλα.
Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με πιπέρι,παρμεζάνα και άνηθο.
Καλή επιτυχία!!!
Ευχαριστώ τη φίλη "35genarides" για την ωραία συνταγή!!!!
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 2-3
φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4-5 φέτες μπέικον κομμένο σε καρέ
1 1/2 κούπα φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
800 γρ. γάλα
2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
2 κουταλιές βιτάμ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κούπα μακαρονοζωμό
ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι,πιπέρι
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 10-12 λεπτά και τα στραγγίζουμε κρατώντας μια κούπα μακαρονόζωμο.Δεν τα βράζουμε περισσότερο γιατί θα βράσουν και μέσα στη σάλτσα.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βιτάμ με το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το μπέικον για 2-3 λεπτά και τέλος το σπανάκι.Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να καβουρντιστεί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.Ρίχνουμε το γάλα σιγά-σιγά και ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλεύρι.Αλατίζουμε ελάχιστα.Τέλος βάζουμε το μακαρονόζωμο και τις πέννες ,και αφήνουμε να σιγοβράσουν 4-5 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα ,δηλαδή να γίνει μια ελαφριά μπεσαμέλ .Αν πήξει παραπάνω η σάλτσα μας αραιώνουμε με λίγο νερό ή γάλα.
Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με πιπέρι,παρμεζάνα και άνηθο.
Καλή επιτυχία!!!
Ευχαριστώ τη φίλη "35genarides" για την ωραία συνταγή!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου