Απλές και υπέροχες μοσχαρίσιε ς σπλήνες γεμιστές!!!
Υπέροχος και νόστιμος αυτός ο μεζές, με πολύ σίδηρο!
4 μοσχαρίσιες σπλήνες
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
αλάτι, πιπέρι
1-2 σκελίδες σκόρδο
σκόνη σκόρδου
Λάδι
Κρασί άσπρο, ένα ποτηράκι
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό και βαθύ σκεύος βάζουμε 3 κουταλιές λάδι. Μαραίνουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον μαϊντανό,τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, και την σκόνη σκόρδου.
Η γέμιση έτοιμη!
Πλένουμε τις σπλήνες, οι οποίες ενδεχομένως να έχουν και λίγη σκέπη επάνω τους η οποία είναι χρήσιμη.
Παίρνουμε μία σπλήνα και την χαράζουμε κατά μήκος ελαφρά, τόσο ώστε να δημιουργηθεί χώρος για την γέμιση.
Τοποθετούμε την γέμιση με προσοχή λίγη λίγη κατά μήκος της σπλήνας.
Εάν υπάρχει σκέπη γύρω από την σπλήνα την κουκουλώνουμε με αυτήν και έτσι κλείνουμε την γέμιση καλύτερα.
Τυλίγουμε σε ρολάκι και δένουμε σταυρωτά, με κάποια κλωστή χοντρή ή σπάγγο.
Σε ένα ταψάκι μικρό τοποθετούμε τις 4 σπλήνες,τις σκελίδες σκόρδου και τις βάζουμε για 5 λεπτά στο γκριλ του φούρνου στους 200 βαθμούς. Προσοχή μόνο 5 λεπτά!
Αμέσως ρίχνουμε το κρασί πάνω στις σπλήνες και κατεβάζουμε την σχάρα στο κατώτερο επίπεδο φούρνου στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Στα μισά της ώρας τις γυρίζουμε.
Τελειώσαμε!
Στο μεταξύ το σπίτι έχει μοσχομυρίσει και καλή σας όρεξη!
Με εκτίμηση,
Δήμητρα Τζαβέλλα
Ευχαριστώ πολύ την Δήμητρα για την ωραία συνταγή!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου