English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ ΜΗΔΕΑΤΙΚΟ

   Όπως διάβαζα ένα περιοδικό της προάλλες βρήκα αυτή τη συνταγή.Βέβαια να πω ότι έβαλα λίγο το χεράκι μου αλλάζοντας τα τυριά.θα σας πω μόνο πως την ώρα που ψηνόταν το φαγητό τρελάθηκαμε από τη μυρωδιά!!!Από γεύση δε το συζητάμε !!!Τέλεια!!!Σας συστήνω λοιπόν να το δοκιμάσετε!!!


1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο 
1/2 κιλό κρέας χοιρινό
100 γρ. ένταμ σε κυβάκια
100 γρ. κασέρι σε κυβάκια
100 γρ. γκούντα σε κυβάκια
1/2 κούπα άσπρο κρασί
1/2 κούπα κονιάκ
1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλιες
3 καρότα σε φέτες
αλάτι,πιπέρι
ρίγανη,θυμάρι
δυόσμο
100 γρ. φρέσκο βούτυρο σε κυβάκια
1/3 κούπα ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους
1 κούπα ζωμό κρέατος


    Σε ένα μεγάλο σκεύος βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και τις πατάτες να μαριναριστούν για 6 ώρες.Όταν περάσει ο χρόνος μαριναρίσματος βάζουμε σε γάστρα τις πατάτες και από πάνω βάζουμε το κρέας μαζί με τη μαρινάτα και τέλος το βούτυρο.Σκεπάζουμε με το καπάκι τη γάστρα και ψήνουμε για 2 1/2 ώρες στους 180C.Αν δεν έχουμε γάστρα χρησιμοποιούμε ένα πυρίμαχο σκεύος που το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ανοίγουμε 4-5 τρυπούλες με τη μύτη του μαχαιριού.
   Ταιριάζει με λευκό κρασί.
   Καλή επιτυχία!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Protected by Copyscape Web Copyright Protection Software