500γρ. διάφορα θαλασσινά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κούπα κριθαράκι μέτριο
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
ρίγανη
3 κούπες βραστό νερό
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ένα κρεμμύδι.Μόλις ροδίσει προσθέτουμε τα θαλασσινά και τα ροδίζουμε ελαφρά.Σβήνουμε με την ντομάτα και 1 κούπα νερό.Προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι και ρίγανη.Αφήνουμε να βράσουν για 10΄και αποσύρουμε από τη φωτιά.Σε ένα άλλο αντικολλητικό σκεύος βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι μαζί με το κριθαράκι .Αλατίζουμε ελάχιστα και συνεχίζουμε μέχρι να χρυσαφίσει το κριθαράκι.Ρίχνουμε τις 2 κούπες βραστό νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πιει τα υγρά του.Όταν φτάσει σε αυτό το σημείο ρίχνουμε και τη σάλτσα με τα θαλασσινά.Βράζουμε μέχρι να πιει και τα υπόλοιπα υγρά.
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κούπα κριθαράκι μέτριο
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
ρίγανη
3 κούπες βραστό νερό
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ένα κρεμμύδι.Μόλις ροδίσει προσθέτουμε τα θαλασσινά και τα ροδίζουμε ελαφρά.Σβήνουμε με την ντομάτα και 1 κούπα νερό.Προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι και ρίγανη.Αφήνουμε να βράσουν για 10΄και αποσύρουμε από τη φωτιά.Σε ένα άλλο αντικολλητικό σκεύος βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι μαζί με το κριθαράκι .Αλατίζουμε ελάχιστα και συνεχίζουμε μέχρι να χρυσαφίσει το κριθαράκι.Ρίχνουμε τις 2 κούπες βραστό νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πιει τα υγρά του.Όταν φτάσει σε αυτό το σημείο ρίχνουμε και τη σάλτσα με τα θαλασσινά.Βράζουμε μέχρι να πιει και τα υπόλοιπα υγρά.
Καλή επιτυχία !!!
Ουζάκι και καλή παρέα!
ΑπάντησηΔιαγραφή