4 αυγά
1 1/2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
1 κούπα σπορέλαιο
6 κ.σ.κακάο
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1/2 κούπα γάλα
1/2 βραστό νερό
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 βανίλια
1 μπέϊκιν
1/2 κ.γ. αλάτι
Για το σιρόπι:
1 1/2 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
3 κ.σ. κακάο
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά,αφήνοντας τελευταίο το βραστό νερό.Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180C
πάνω-κάτω για 45 λεπτά.Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα και πάντα τρυπώντας στο κέντρο του ταψιού,πρέπει να βγει καθαρή,αν όχι,ψήνουμε για λίγο ακόμη.
Βράζουμε συγχρόνως το σιρόπι και μόλις πάρει βράσει προσθέτουμε το κακάο.
Όταν σιροπιάζουμε πρέπει να είναι και τα δύο ζεστά(σιρόπι και κέικ).Δεν χαράζουμε σε κομμάτια απλά τρυπάμε σε πολλά σημεία με μια οδοντογλυφίδα.
1 1/2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
1 κούπα σπορέλαιο
6 κ.σ.κακάο
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1/2 κούπα γάλα
1/2 βραστό νερό
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 βανίλια
1 μπέϊκιν
1/2 κ.γ. αλάτι
Για το σιρόπι:
1 1/2 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
3 κ.σ. κακάο
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά,αφήνοντας τελευταίο το βραστό νερό.Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180C
πάνω-κάτω για 45 λεπτά.Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα και πάντα τρυπώντας στο κέντρο του ταψιού,πρέπει να βγει καθαρή,αν όχι,ψήνουμε για λίγο ακόμη.
Βράζουμε συγχρόνως το σιρόπι και μόλις πάρει βράσει προσθέτουμε το κακάο.
Όταν σιροπιάζουμε πρέπει να είναι και τα δύο ζεστά(σιρόπι και κέικ).Δεν χαράζουμε σε κομμάτια απλά τρυπάμε σε πολλά σημεία με μια οδοντογλυφίδα.
πω πω δείχνει υπέροχο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο αγαπώ πολύ ήδη!!!!!!!
dsky80